Piškotki

Osebne podatke zbiramo tudi ob obisku spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Pomagajo nam tudi prilagoditi naše ponudbe, tako da so za uporabnike čim primernejše in učinkovitejše. S programsko opremo za sledenje ugotavljamo število obiskovalcev našega spletnega mesta in pogostost njihovih obiskov. Omenjene programske opreme ne uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov posameznikov ali posameznih naslovov IP.

Uporabljamo naslednje piškotke:

  • uporabljamo tako imenovane »sejne piškotke«, ki se shranjujejo izključno le za čas trajanja vašega obiska ene od naših spletnih strani.
  • uporabljamo tudi »trajne piškotke« za pridobivanje informacij o obiskovalcih, ki večkrat obiskujejo eno od naših spletnih strani.

Namen uporabe piškotkov sta zagotavljanje optimalne uporabe spletnega mesta uporabnikom ter »prepoznavanje« oziroma identifikacija uporabnikov, da jim tako lahko ob ponovnih obiskih predstavimo (kolikor je to mogoče) raznolike spletne strani in nove vsebine.

Na splošno ne ustvarjamo individualnega profila vaših spletnih dejavnosti. Edina vsebina trajnih piškotkov je identifikacijska številka. Na večini naših spletnih mest se ne shranjujejo imena, priimki, e-poštni naslovi, naslovi IP, itd.