Od kar pomnijo, je družina Bolka vpeta v gostinstvo. Z veseljem na Gorenjskem nadaljujejo kulinarično zgodbo, ki so jo pričeli njihovi predniki. Družinske korenine očeta Vinka in mame Elice (roj. Vreček) Bolka segajo v pristno okolje gorenjskih družinskih gostiln z več stoletno tradicijo, po mamini strani v Tupaličah pri Preddvoru in po očetovi strani v Šmartnem pri Cerkljah na Gorenjskem.
Z željo, da bi šla na svoje, sta Vinko in Elica v šestdesetih letih kupila staro gorenjsko furmansko gostilno Pri Kuraltu v Predosljah pri Kranju, ki jo je oče poimenoval po priprošnjiku v stiski in zavetniku romarjev, voznikov, čolnarjev in drugih – Sv. Krištofu. Družinska gostilna je sprva ponujala skrbno pripravljene pristne gorenjske jedi izpod rok mame Elice, gostje pa so prihajali iz različnih koncev Slovenije. Petčlanska družina se je ustalila v Predosljah na Gorenjskem in poleg mame in očeta sta se tudi prvorojenec Krištof in drugorojenec Tomaž odločila za gostinski poklic.
Usoda je hotela, da se je Krištof že kot zelo mlad fant moral zapisati gostilni. Na podlagi spoznavanja različnih svetovnih trendov kulinarike je želel domačo gostilno dvigniti na nivo gostilne, ki je v koraku s časom in trendi svetovne kulinarike. Pri širjenju kulinaričnih obzorij mu je v tistem času veliko pomagal chef Jožef Oseli, ki je bil Krištofov prvi mentor. Krištof je skupaj z mentorje potoval na kulinarična službovanja po svetu, na katerih je spoznaval raznolikost svetovnih kuhinj.
Kasneje se je mami in Krištofu pridružil še Tomaž in ambient domače gostilne iz leta 1920 so poudarili, ga nadgradili z drobnimi modernimi detajli. V osemdesetih so pripravili posebno ponudbo tematskih večerov, na kateri so v sodelovanju z različnimi kuharskimi mojstri in someljéji prikazovali kulinarične trende na Gorenjskem. Gostilna se je preoblikovala v gostilno s prepoznavno kuhinjo, ki jo je nadgrajeval poseben ambient s poudarkom na domačnosti.
V devetdesetih so pričeli v svojo ponudbo dodajati lokalne surovine, poudarjati naravne danosti in se povezovati z lokalnimi pridelovalci. Na menijih so se tako znašle tudi veganske jedi in jedi, ki so bile prepoznavne po Krištofovih zgodbah in se še danes umeščajo v njihovih ponudbah ob posebnih tradicionalnih priložnostih.
V Gostilni Krištof so vedno radi prisluhnili posebnim zgodbam, naredili so menije za slepe, vsako leto ob novem letu pogostijo varovance socialno-varstvenega centra, skupaj s centrom za povezovanje in medgeneracijsko sodelovanje Stonoga vsak mesec organizirajo tržnico z lokalnimi in sezonskimi pridelki znanih in manj znanih dobaviteljev. Skupaj z gostilno Dvor Jezeršek organizirajo Večerje na zajli in še veliko je zgodb, katerim se radi odzovejo.
Ob prestopu drugega tisočletja so se uvrstili na različne lestvice najboljših slovenskih restavracij. Na vrhu ostajajo še danes, saj so bili leta 2018, glede na glasove Chefs & Foodies Akademije ter glasove ljudstva, izbrani za najboljšo gostilno v Severni regiji in se tako uvrstili med pet najboljših restavracij v Sloveniji.
V Krištofove zgodbe so vseskozi vpeti lokalno okolje, trajnostni razvoj, ekološka pridelava hrane in družbena odgovornost.
Prepričajte se sami in se spustite v njihov svet, spoznali boste unikatno zgodbo o ohranjanju kulturne in družinske dediščine ter skrbi za prenos tradicije gostinstva v Gorenjski regiji v sozvočju z modernimi trendi kulinarike.