Gostilna Krištof na evropskem kulinaričnem zemljevidu 2021
Gostilna Krištof on the European culinary map 2021
Mesni meni / Meat menu
Pozdrav iz kuhinje / Amuse bouche
Jelenov tatar, ocvrt rumenjak, brioš, kapesanta, aioli krema
Deer tartare, fried egg yolk, brioche, scallop, aioli cream
Priporočena vina/ Recommended wines:
Cabernet Sauvignon Movia (eko/eco), red/rdeče, suho/dry, 2018, Goriška Brda, Slovenija: 4,00 € / dcl
Piranski brancin, sladek krompir, figa, jurčki, pršut, rakov »bisque« z aromo janeža Piran sea bass, sweet potatoe, fig, porcini mushrooms, prosciutto, crab “bisque” with anise aroma
Priporočena vina/ Recommended wines:
Rebula Erzetič (eko/eco), belo/white, suho/dry, 2020, Goriška Brda, Slovenija: 3,50 € / dcl
Grozdje, oreh, buča
Grapes, walnuts, pumpkin
Priporočena vina/ Recommended wines:
Dar Sonca, Pravino, belo/white, sladko/sweet, 2019, Štajerska / Styria, Slovenija: 3,50 € / 0,5 dcl
Sladki zaključek / Petit fours
Teden restavracij / Restaurant Week
Cena menija / Menu price: 25 €
Oktober 2021 / October 2021
Gostilna Krištof na evropskem kulinaričnem zemljevidu 2021
Gostilna Krištof on the European culinary map 2021
Vegetarijanski meni / Vegetarian menu
Pozdrav iz kuhinje / Amuse bouche
Tatar iz graha in buče, koruzna krema z zelišči
Pea and pumpkin tartar, corn cream with herbs
Priporočena vina/ Recommended wines:
Rebula Erzetič (eko/eco), belo/white, suho/dry, 2020, Goriška Brda, Slovenija: 3,50 € / dcl
Ohrovtovi mošnjički polnjeni s kranjskimi žiti in kremo rdeče pese
Cabbage sachets stuffed with Carniolan cereals and beetroot cream
Priporočena vina/ Recommended wines:
Cabernet Sauvignon Movia (eko/eco), red/rdeče, suho/dry, 2018, Goriška Brda, Slovenija: 4,00 € / dcl
Grozdje, oreh, buča
Grapes, walnuts, pumpkin
Priporočena vina/ Recommended wines:
Dar Sonca, Pravino, belo/white, sladko/sweet, 2019, Štajerska / Styria, Slovenija: 3,50 € / 0,5 dcl
Sladki zaključek / Petit fours
Teden restavracij / Restaurant Week
Cena menija / Menu price: 25 €
Oktober 2021 / October 2021