DROŽOMANIJA – celodnevni praktični delavnici peke z drožmi z Anito Šumer

24. novembra 2018 in 1. decembra 2018 se bomo v Nežkini hiši učili peči z drožmi, saj k nam, na povabilo našega kuharskega mojstra Uroša Gorjanca, v goste prihaja gospa Anita Šumer, mednarodna mojstrica peke z drožmi, ki bo v Nežkini hiši pripravila dve celodnevni praktični delavnici.

Anita Šumer je pred leti začela raziskovati peko z drožmi in ko je zbrala dovolj znanja, izkušenj in receptov je izdala knjigo o peki kruha in peciva Drožomanija. Korošica iz Slovenj Gradca, samostojna prevajalka, je danes prava spletna senzacija, saj njenim profilom na Facebooku in Intagramu (@sourdough_mania), sledi več kot 70.000 ljudi, katerim predaja njene izkušnje in ideje starodavne peke kruha. Anita prisega na peko z ekološko pridelano moko, njene delavnice o peki kruha in peciva z drožmi pa so vedno zapolnjene do zadnjega kotička, bodisi v Lizboni, Moskvi, Singapurju, Bangkoku, Jamajki ali Sloveniji.

Veseli smo, da bo Anita svoje izkušnje in ideje delila z nami tudi v naši Nežkini hiši na Gorenjskem!

Prijave: info@drozomanija.si

Utrinki delavnice 24. novembra 2018:

  

 

 

Hvala udeleženkam in udeležencem delavnice dobro voljo in pozitivno energijo! Posebej pa se zahvaljujemo Aniti in Sašu za odkrivanje skrivnosti droženja 😉